středa 5. října 2011

Vytvořit demokratickou arénu/plochu/cokoliv, kde mohou trávit čas lidé různých věkových skupin, národností, sociálních tříd, pohlaví, orientace.....aneb dnes je velmi moderní bourat hranice za každých okolností:)
Vytvořit místo, které budou lidé vyhledávat kvůli prostředí ( o to se postará samotná náplavka) možnostem, otevřeností.....

Je to místo pro všechny, každý si ho oblíbil i když zde jen zabloudil ( fakt na základě vypracované analýzy) tak proč ho omezovat jen na určitou cílovou skupinu lidí , proč tam stavět školku a tím způsobit, že lidé, nenakloněni dětskému vysokému zpěvnému hlásku omezí doposud hojnou návštěvnost? Samozřejmě není v mých silách vytvořit něco, co ocení všechny cílové skupiny, ale minimálně vytvořit něco, kde se budou lidé cítit dobře, neutrální místo.

POP - PONTON

co je pop - ponton? Místo pro populaci.
Cílem je, aby si každý ať už pravidelný či nepravidelný návštěvník našel důvod, proč pop-ponton navštívit.
Několik stěžejních funkcí, které by Pop - ponton mohl mít.

1. Open air park - dle analýzy  zde chybí většině lidem zeleň, relax, lavičky, místo pro odpočinek...Velký zájem bych zde věnovala sportovcům - venkovní sportovní open air fitness v ČR ještě není příliš zvykem - mnoho sportovců na Rašínovém Nábřeží - třeba si chtějí zacvičit i na pop-pontonu?
2. S tím souvisí myšlenka Hřiště pro dospělé.
3.Rozhledna
4.Malá knihovna (zaměřená na určitý druh publikací), free internet ( aneb proč nesurfovat i po Vltavě ( pokud by to někdo vyhledával)
5. Hvězdárna - neb projekce na plátno, které bude součástí konstrukce budoucího návrhu
6. Kontejnéry - ne pro skládku, ale z kontejnérů vytvořené místo pro galerie( vernisáže) módní přehlídky, inscenace..

Žádné komentáře:

Okomentovat